Hartbiet duurzaamheid

Laten we deze mooie wereld gezond houden!

Bij HartBiet geven we om de planeet en om elkaar. We vinden dit een wonderschone wereld, houden van de natuur en zijn dankbaar voor de schitterende dingen die het ons geeft: frisse lucht, schoon water en allerlei smaakvolle planten waar wij onze gerechten van maken. Zowel de aarde als onszelf houden we graag gezond en fit! Daarom is duurzaam ondernemen een belangrijk onderdeel van onze werkwijze. Zoals elke (horeca-)ondernemer weet: dat is makkelijker gezegd dan gedaan! Het gaat stap voor stap, in samenwerking met onze partners en gasten. Zo komen we langzaam steeds dichter bij ons ideaal: volledig duurzaam ondernemen en leven.

Wat we al doen:

  • Seizoensgebonden menu
  • 100 % vegetarisch, grotendeels veganistisch
  • Ongeveer 80 % biologisch
  • Zoveel mogelijk lokaal
  • Plastic, papier, glas scheiden
  • Minimale voedselverspilling
  • Bio-afbreekbare disposables, rietjes en schoonmaakmiddelen

 

Waar we aan werken:

  • CO2-impact berekenen van al onze catering opties door Giant Leaps
  • Klimaatneutrale catering opties bieden
  • Scheiden van GFT afval en koffiegruis
  • Overstappen naar een duurzame bank

Heb jij nog goede ideeën die wij kunnen implementeren om nog duurzamer te worden? We horen ze graag!