colorful plate faded
colorful plate faded

Het HartBiet Menu

Ons menu bestaat enkel uit vegetarische en vegan gerechten. Dit past in onze visie van een gezonde levensstijl en een duurzame omgang met de aarde. Onze missie is om lekkere, gezonde en voedzame vegetarische gerechten toegankelijk te maken voor iedereen. Bovendien willen we duurzaam werken. Daarom kiezen we ingrediënten die de natuur minimaal belasten en kopen we zoveel mogelijk biologisch, lokaal en seizoensgebonden in.

Lees wat we verstaan onder ‘gezonde voeding’ onderaan deze pagina: ‘Wees wijs met wat je (w)eet’.

Heb je vragen over een gerecht of ingrediënt? Neem contact met ons op!

Ontbijt

Banana Nirvana

Warm bananenbrood met appel-hibiscuscompote,

kokosyoghurt, walnoot

€ 7,25

Oat Nuts n Harmony

Warme havermout met quinoa, chiazaad, appelcompote,

gedroogde vijg, gemengde noten

€ 7,0

Wist je dat?

Volgens de Ayurveda – de traditionele Indiase gezondheidsleer – begint een goede gezondheid bij een goede spijsvertering. Nou wil het zo zijn dat (kokos)yoghurt volgens de Ayurveda ontzettend verkoelend is voor je spijsvertering. Een ontbijtje met veel yoghurt vertraagt daardoor je spijsvertering, terwijl die ’s ochtends juist op gang moet komen!

Daarom combineren we onze kokosyoghurt met warm bananenbrood en appel-perencompote (yummie!) en balanceren we het verkoelende effect van de yoghurt. Een prima ontbijt dus voor een krachtige agni!

Shakes

HartBoost shake

Rauwe cacao, sinaasappel, dadel, hennepzaad,

cayenne, kardemom, havermelk

€ 5,2

Energizer

Maca, banaan, kokos, dadel,

kaneel, havermelk

€ 5,2

Wist je dat?

Ons brood (gemaakt door bakkerij van Menno) is gemaakt met zuurdesem in plaats van gist. Dat kost meer tijd, maar brengt veel voordelige effecten. Door het lange rijzen stijgt het melkzuurgehalte en wordt het ongunstige fytinezuur afgebroken, waardoor het brood lichter verteerbaar is, je bloedsuikerspiegel minder wordt beïnvloed, en je de mineralen uit het brood beter kunt opnemen. Allemaal voordelen dus. En net zo belangrijk: we vinden het ook gewoon veel lekkerder!

Lunch

Bietlove

Volkorenwrap met bietenspread, avocado, spinazie,

geitenkaas, zonnebloempitjes

€ 7,8

TLC

Volkorenwrap met edamamespread, boerenkool, koriander-kokoschutney

zoete aardappel, gebakken uitjes

€ 7,8

Brieyonce

Getoast desembrood met geitenbrie, pruimenchutney, pecannoten

veldsla, balsamico

€ 7,8

High plank

Soep en wrap naar keuze met side salade

€ 11,5

Lil' Kimchi Biet

Bieten-seitanburger met koolsla, vegan mayo,

avocado, op een zuurdesem bun

€ 10,50

Soep van de Dag

optioneel met brood en pompoenspread of salade

€ v.a. 6,2

Rice and shine curry

Indiase curry met wintergroenten, volkoren basmati rijst

papadum, koriander, kokosyoghurt

€ 14,0

Wist je dat?

Wij gebruiken Nederlandse quinoa. Quinoa betekent ‘graan dat groeit waar gras niet kan groeien’ en wordt ook wel vertaald als ‘supergraan’ of ‘moedergraan’. Het werd 5000 jaar geleden al verbouwd door de inca’s in Zuid-Amerika.  Dit omdat quinoa zowel ontzettend voedzaam is (het zit vol vitaminen, mineralen en hoogwaardige eiwitten) en omdat de plant onder allerlei barre omstandigheden kan groeien. Voor de inca’s was quinoa dan ook heilig.

Dankzij veredeling kan quinoa tegenwoordig ook goed in Nederland groeien, en wel biologisch en pesticide-vrij. Dat scheelt ontzettend veel transport en is dus beter voor het klimaat, en voor de lokale biologische teler.

Hartbiet Catering

Ben je op zoek naar een gezonde en inspiratievolle catering voor je bedrijfslunch of evenement? HartBiet biedt lekkere gezonde maaltijden, op maat gemaakt en geleverd op locatie.

Naar catering
red salad

Wees wijs met wat je (w)eet

wat zegt jouw lichaam?

Voeding en leefstijl zijn de basis van gezondheid en welzijn. Omdat we bij HartBiet de hele dag bezig zijn met voeding en bewustzijn, vinden wij de werking van voeding in het lichaam ontzettend interessant. We proberen meer te ontdekken over de werking van voeding en delen die kennis graag zodat we allemaal meer food-wise worden: gezonder en meer verbonden met wat goed is voor ons lichaam en geest.

Echter, zoals je zelf vast ook wel op hebt gemerkt: als het om voeding gaat, zegt iedereen wat anders. Experts spreken elkaar tegen en tradities zijn niet altijd in overeenstemming. Daarom kiezen we er bij HartBiet voor om  heel voorzichtig te zijn met het claimen van de werking van voeding in het lichaan en vermijden we hypes en trends. Waar mogelijk vermelden we de bron van onze foodfacts: volgens welke traditie of wetenschap is dit zo?

Maar wat we eigenlijk het allerbelangrijkste vinden is: wat voel je zelf? Want ieder lichaam is anders, en ieder moment is anders. Wat vandaag goed voor je werkt, kan morgen anders zijn. Zoals wij het zien ben jij jouw eigen expert als het gaat over je lichaam en welke voeding je goed doet, op welk moment. Neem dus alle food facts die wij en anderen met je delen met een korreltje zout. Proef, voel en wees mindful: wat is het effect in jouw lichaam? Laat je lichaam je keuzes leiden. Be food-wise.