red salad

Wees wijs met wat je (w)eet

wat zegt jouw lichaam?

Voeding en leefstijl zijn de basis van gezondheid en welzijn. Omdat we bij HartBiet de hele dag bezig zijn met voeding en bewustzijn, vinden wij de werking van voeding in het lichaam ontzettend interessant. We proberen meer te ontdekken over de werking van voeding en delen die kennis graag zodat we allemaal meer food-wise worden: gezonder en meer verbonden met wat goed is voor ons lichaam en geest.

Echter, zoals je zelf vast ook wel op hebt gemerkt: als het om voeding gaat, zegt iedereen wat anders. Experts spreken elkaar tegen en tradities zijn niet altijd in overeenstemming. Daarom kiezen we er bij HartBiet voor om  heel voorzichtig te zijn met het claimen van de werking van voeding in het lichaam en vermijden we hypes en trends. Waar mogelijk vermelden we de bron van onze foodfacts: volgens welke traditie of wetenschap is dit zo?

Maar wat we eigenlijk het allerbelangrijkste vinden is: wat voel je zelf? Want ieder lichaam is anders, en ieder moment is anders. Wat vandaag goed voor je werkt, kan morgen anders zijn. Zoals wij het zien ben jij jouw eigen expert als het gaat over je lichaam en welke voeding je goed doet, op welk moment. Neem dus alle food facts die wij en anderen met je delen met een korreltje zout. Proef, voel en wees mindful: wat is het effect in jouw lichaam? Laat je lichaam je keuzes leiden. Be food-wise.

 

Duurzaamheid

Bij HartBiet geven we om de planeet en om elkaar. We vinden dit een wonderschone wereld, houden van de natuur en zijn dankbaar voor de schitterende dingen die het ons geeft: frisse lucht, schoon water en allerlei smaakvolle planten waar wij onze gerechten van maken.

Al doende leert men, en zodoende worden we steeds wijzer in onze inkoop-keuzes wat betreft lokaal en seizoensgebonden. We ontwerpen ons seizoensmenu dan ook met deze afwegingen in het hoofd. Achter de schermen hebben we een minimale voedselverspilling, koken elektrisch, hebben bio-afbreekbare meeneembakjes, en gebruiken biologische schoonmaakmiddelen. We scheiden ons glas en papier. En sinds we erachter kwamen dat de gemeente ons netjes gescheiden plastic bij het restafval kieperde, fietsen we zelf regelmatig naar de plastic container om het plastic weg te gooien.

Duurzaam ondernemen gaat stap voor stap, in samenwerking met onze partners en gasten. Zo komen we langzaam steeds dichter bij ons ideaal: volledig duurzaam ondernemen.

 

chickpeas

Hartbiet Catering

Ben je op zoek naar een gezonde en inspiratievolle catering voor je bedrijfslunch of evenement? HartBiet biedt lekkere gezonde maaltijden, op maat gemaakt en geleverd op locatie.

Naar catering